Brunch – Lækker buffet mad til at starte dagen

Brunch er en sammentrækning af de engelske ord breakfast og lunch. På dansk er det morgenmad og frokost. Brunch er altså en mellemting, hvor du får det bedste for morgenmad og det bedste fra frokost serveret sammen.

Brunch
Brunch-gavekort fra Godream

Det er et relativt stort måltid, og det er ofte noget der spises ude. Den store portion mad gør brunch til en god lejlighed til at tilbringe kvalitetstid sammen med familie eller venner. Der er masser af tid til at få vendt de vigtige samtaleemner.

Giv en lækker brunch i gave

Et gavekort til en brunch er en fantastisk gave fordi den er så universel. Nogle gavekort gælder kun til ét bestemt sted, og så er det selvfølgelig vigtigt, at man ikke booker en brunch i København, hvis man bor i Aarhus. Andre gavekort er dog universelle på den måde, at man selv kan vælge mellem mange forskellige restauranter over hele landet. Vi præsenterer i det følgende eksempler på begge muligheder for brunch. Senere kommer vi nærmere ind på typiske spørgsmål om brunch.

Go Dream brunch for 2

Dette gavekort til brunch for to er den perfekte gave, uanset hvor du kommer fra. Gavekortet koster kun 249 kr. og det kan indløses i cafeer eller restauranter landet over. Du giver ikke bare en oplevelse til modtageren, men også en mulighed for at dele gaven med en ven eller familie.

Med den beskedne pris kan alle være med her. På siden hvor du bestiller, kan du også se hvilke cafeer det er muligt at indløse gavekortet på. Du kan få brunch i Nordjylland, Midtjylland, Sønderjylland, på Fyn og Sjælland. Kort sagt: du kan sagtens finde en café i nærheden af dig, hvor du kan få din brunch.

Bestil dit gavekort nu

(Reklame)

GO DREAM Brunch for 2

Luksusbrunch for 2 fra Go Dream

Denne luksusbrunch er en opgradering fra oplevelsen ovenfor. Du får mulighed for at bestille din brunch for to på andre steder, der gør det lidt mere lækkert. Husk at holde øje med betingelserne for den enkelte café, da det ikke er alle der tilbyder drikkevarer med i prisen på 299 kr.

Det kunne være en fin gave, når du synes at én du holder af fortjener lidt ekstra forkælelse. Derudover er det også et oplagt valg som gave til de typer, som aldrig rigtigt kan finde på andre ønsker. Lækker mad og godt selskab er alle vilde med.

Book luksusbrunch her

(Reklame)

GO DREAM Luksusbrunch for 2 personer

Brunch København på Café Nöah

Med denne luksusbrunch på Café Nöah på Islands Brygge bliver du forkælet med forrygende smagsindtryk. Her er et rigtigt godt valg, hvis du ikke spiser kød, da du kan vælge en vegetar brunch.

Café Nöah har fokus på at udnytte sæsonens friske råvarer. Mens du spiser, kan du udover den udsøgte mad nyde en lækker udsigt over vandet. Der er ikke nogen undskyldning for ikke spise her.

Se bare på billedet, hvor lækkert det hele ser ud. Frisk frugt, lækker juice og så ellers andre perler af dejlig mad i fin anretning. Nyd maden og hinandens selskab.

Køb gavekort til luksusbrunch

(Reklame)

Luksusbrunch på Café Nöah

Brunch Odense på Eydes Gastro Pub

Som navnet lidt antyder er det et sted, hvor der er store ambitioner for de gastronomiske præsentationer. Hvis du skal nyde en brunch i Odense, så er det her et af de bedste steder.

Hvad koster det så? Prisen er 249 kroner pr. person, men så får du også 2 timers dejlig rustik brunch med klassiske brunchretter og frokostretter. Dertil serveres drikke ad libitum Det vil sige varme drikke som kaffe og te samt kold juice. Ofte når du bestiller en billig brunch er drikkevarer ellers slet ikke med i prisen.

Eydes Gastro Pub serverer måske den bedste brunch i Odense. Stedet er beliggende på Kongensgade 31A i Odense C.

Brunch på Eydes Gastro Pub

Spa og onsdagsbrunch på Alsik i Sønderjylland

Her har vi en meget specifik pakke. Start dagen med en onsdagsbrunch på Alsik Nordisk Spa & Wellness og fortsæt derefter til en afslappende dag i Danmarks største Spa. Alsik byder her på lækker Brunch i Sønderborg og kombinerer det med forkælelse bagefter i spa. Det er luksus.

Denne brunch er nordisk inspireret og består af solid mad som valgfri kaffe fra La Cabra, Hjemmebagt rugbrød, koldhævet 5-kornsbolle, wrap, danske oste med havtorn- & solbærsyltetøj, Serrano skinke eller vegetariske pålæg samt frugt og skyrsnitte. Hvem kan sige nej til alt dette?

Spa & Onsdagsbrunch hos Alsik Nordisk Spa & Wellness

Brunch i Aarhus på Skovmøllen

Er du i Aarhus eller på de kanter, så kan du nyde en brunch på Skovmøllen, som ligger ved Moesgård Strand. Du får 3 retter mad og derudover kaffe, te og juice ad libitum. Prøv en af Aarhus bedste brunch serveringer her.

Som en ekstra lille luksus får du også et glas bobler til at afrunde oplevelsen. Skovmøllen er et gammelt bindingsværkshus i idylliske omgivelser. I gåafstand ligger en herregården, hvor der en smuk park med mulighed for en frisk gåtur.

Udover de 3 retter er der fælles pølse- og ostefad og delikatesser som oliventapenade, trøffelmayonaise samt pickles. Her har vi blot nævn nogle af de lækkerier, du får på Skovmøllen.

Brunch på Skovmøllen

Typiske spørgsmål om brunch

Vi har samlet en række typiske spørgsmål, som vi hører om brunch herunder, så du kan få svar på din undren.

Er brunch et dansk ord?

Nej. Brunch er en sammentrækning af de to engelske eller amerikanske ord breakfast og lunch. På dansk kan det oversættes til morgenmad og frokost. Det er også lige præcis, hvad en lækker brunch består af.

Når du bestiller en brunch får du morgenmad som æg og bacon. Nogen gange også yoghurt med musli. Af mere frokostagtige ting som brød med ost og syltetøj. Ofte er der også frugt til og drikkevarer som kaffe og, juice og mælk.

Hvornår spiser man brunch?

Eftersom brunch er en blandning mellem middagsmad og morgenmad, så spiser man det mellen morgen og middag. Det vil sige mellem oftest mellem klokken 9.00 og kl. 11.00.

Hvis du spiser på restaurant er der tit mulighed for at vælge brunch på tider der ligger udenfor dette tidsrum. Mange gange kan du spise det helt frem til klokken 13.00 om eftermiddagen. Det er dog ikke noget, du kan tage som selvfølge, da det varierer meget fra spisested til spisested.

Hvilken kage til brunch?

Der er ingen faste regler. Spiser du ude er valget truffet for dig, men hvis du selv skal servere brunch for andre, kan du vælge en hvilken som helst morgenkage. Der bliver normalt serveret pandekage, og så er det ikke strengt nødvendigt med mere sødt i form af kage.

Hvordan serveres brunch?

Normalt serveres hele måltidet på et stort fad eller en stor tallerken. Der er dog ikke noget i vejen med at dele lidt op. Du kan eksempelvis servere morgenmadsprodukter eller desserter i en ramakin eller glas. På den måde har du frigjort noget plads til andre ting, hvis du ikke har en stor tallerken at servere på.

Hvor meget pr. person?

Der er selvfølgelig ikke nogen faste regler for hvor mange brunchpølser, der skal serveres per person eller lignende, men som nævnt længere oppe er brunch et relativt stort måltid.

Derfor kan du som tommelfingerregel sige, at brunch skal være større end en morgenmad og frokost hver for sig. Dog uden at det bliver en hel morgenmad og en hel frokost sammen. Så bliver det simpelthen for meget mad.

Server en kande juice og en kande kaffe samt eventuelt noget the. Så kan de spisende selv række til, og skænke i deres kopper. Drikkevarerne er også nemme at fylde op igen, hvis du skulle løbe tør for noget.

Hvordan laver man brunch?

Faktisk behøver du ikke at lave så meget selv. Det er i høj grad en ret der sættes sammen af enkeltdele, og ikke som sådan noget du lige kan finde en opskrift på.

Hvad skal den så indeholde? Som morgenmad kan du tage hvad du har af yoghurt, havregryn eller cornflakes. Så er du allerede godt i gang. Skal der tilberedes noget her, så er det brunchpølser og bacon, der skal ristes samt noget røræg.

Til frokostdelen tager du bare det brød du har. Rugbrød eller franskbrød. Til det serverer du smør og noget pålæg. Pålæg kan sagtens bare være ost og marmelade men også rullepølse og andet klassisk kan gå an.

Hvor kan man spise brunch i København

Der er rigtigt mange steder. Næsten lige meget hvor du befinder dig i hovedstadsområdet er du ikke langt fra et spisested, hvor de også serverer brunch.

God brunch i København kan dog med sikkerhed få ved Mad & Kaffe – Brunch og Cafe på Sønder Blvd. Derudover er der The Union Kitchen på Store Strandstræde eller Wullf & Konstali Food Shop på Sankt Hans Torv.

Meget kommer dog også and på, hvor fint det skal være og om det skal være et stille hyggeligt sted eller der gerne må være liv i gaden. Af andre roste steder i København kan nævnes Hotel Sanders bag Det Kongelige Teater på Tordenskjoldsgade.

Spis lækker brunch i Århus her

Hold dig omkring Strøget, og du kan nemt finde gode steder at spise brunch i Århus. Der er dog også mange andre gåde steder. Kig eksempelvis forbi den hyggelige cafe Juliette som ligger i Jægergårdsgade. Her kan du spise brunch mellem 10 og 14.

Café Hack som er blevet berømt fra radioprogrammet af samme navn på P4 serverer også en virkelig lækker brunch. Du finder Café Hack på Teatergaden i Aarhus.

Brødrende Koch står for en luksusbrunch på Det Glade Vanvid, hvor du får en ikke mindre end overdådig brunch med flot udsigt til vandet, mens du nyder maden. Sidst men ikke mindst skal nævnes Restaurant Ombord, så får en del ros for både atmosfære og maden. Kig forbi på Jægergårdsgade 71.

Hvor kan man nyde en brunch buffet i Aalborg?

Der er rig mulighed for brunch i Aalborg. Hyggelige steder omkring Kennedy Arkaden og jernbanestationen omfatter Café Luna og Ulla T. I nærheden heraf ligger også Cafeministeriet og ned langs Boulevarden finder du fine madsteder som Penny Lane og mange flere.

Hvad koster brunch

Der er selvfølgelig stor forskel på om du spiser brunch på Dalle Valle, eller om du går mere eksklusive steder hen og vil have brunch på Bella Sky eller Mash. Derfor er det også meget svært at sige noget konkret om prisen.

Et gavekort fra Go Dream for 2 har en værdi på på 249 kr og en luksusbrunch 299 kr, så i den billige ende behøver en brunch altså bestemt ikke at koste mere end hundrede kroner og ofte endda mindre. Vil du gerne spise på et mere fint spisested skal du regne med at det vil koste flere hundrede kroner.

Det kommer med andre ord meget an på, hvor fin maden skal være, og hvilket budget du selv afsætter til måltidet.

Oplevelses gave til dig selv eller én du holder af

En brunch er en fantastisk gave at give til én du holder af. Det kan være en ven eller vendinde. Måske et familiemedlem, som du gerne vil hygge dig med. Du kan også sagtens nyde en brunch ude alene. Det er ingen skam at spise alene, og i dag kan du se mange der sidder for sig selv, når de spiser ude.

Med et gavekort til brunch giver du lidt særligt til hverdagen. Det er sådan en ting, man egentligt har lyst til og synes er lækker, men måske ikke altid føler at man vil bruge penge på. Derfor er det altid en dejlig forkælelse at får et gavekort til brunch i gave.

Der er forskel på de forskellige typer af gavekort. Go Dream tilbyder brunch for 2, hvor du køber et gavekort, som så kan bruges i byer over hele landet lige fra Nordjylland og Sønderjylland over Fyn til København og resten af Sjælland. Det er altså en gave, du kan give til alle. Det er altid muligt at finde noget i nærheden.

Ved DuGlemmerDetAldrig er det lidt anderledes. Her bestiller du brunch til et bestemt sted. Fordelen er til gengæld at du ved præcis hvad du får eller giver. Derfor kan du også vælge, om det skal være lidt mere luksuriøst. Hvis det ikke er nok med brunch kan du også vælge en opgraderet pakke såsom Brunch og Spa, som du finder hos DuGlemmerDetAldrig.

Mulighederne er mange, og vi håber at vi har hjulpet med at give svar på dine spørgsmål omkring brunch, og ikke mindst finde det rette sted at bestille.