Jeg har altid tænkt, at hvis jeg skulle springe ud fra et fly, ville jeg have nogen med mig. Men igen, hele pointen er jo netop frygten, og hvad man tror, der vil ske, før det sker. Det er der, hvor jeg er nu … jeg overvejer at springe uden instruktør. Hvad siger folk, der har gjort det, til mig? Er de lige så bange som jeg? Er der andre her på siden der har sprunget alene og hvordan var jeres oplevelse?

Hvor stor er en faldskærmsudspring oplevelse med en instruktør vs. uden instruktør?

Det er klart, at sikkerheden og oplevelsen af en persons første spring vil være langt bedre med en instruktør. At få lov til at slutte af med en smuk 360 graders udsigt er bare en bonus. Men hvis du er over 18 år og ikke har problemer med at håndtere din frygt eller har lyst til at prøve noget nyt uden vejledning, kan det være rigtig spændende!

Først og fremmest skal du lave lidt research om de virksomheder, der tilbyder springet. Du bør bede om referencer (og ringe eller sende dem en e-mail), finde ud af, hvor længe de har været i branchen, og om deres udstyr er velholdt.

Sørg for, at den instruktør, du er sammen med, er kvalificeret – eller endnu bedre, hav en ven, der har gjort det før med dette firma, så han eller hun kan fortælle dig, om det var sikkert eller ej.

Men selv når du følger alle sikkerhedsreglerne for pakning af faldskærmen, skal du være opmærksom på skjulte risici som f.eks. forkert pakkede faldskærme. Hvis den ikke er pakket rigtigt, kan ingen andre vide, hvordan den vil flyve, eller hvad der kan ske, hvis der opstår problemer i det øjeblik.

Åbner faldskærmen sig automatisk?

Når faldskærmen er pakket korrekt, er repsnoren fastgjort over et ydre gummibånd, der går i stykker, når der trækkes i det. Faldskærmen åbner sig straks efter udfoldelsen. Visse modeller har en manuel overstyring til dem, der er bekymrede for at glemme at åbne faldskærmen efter at have trukket i snoren.

Den bedste måde at åbne en faldskærm på er ved at trække i snoren mindst 900 fod over jordoverfladen eller berøring med den på nogle genstande, normalt træer eller andre høje forhindringer, hvis det ikke kan lade sig gøre, nå den ønskede højde og vente på en anden simpel instruktion af tid uden at miste mere fart, mens man undgår enhver potentiel fare nedenunder.

En faldskærmsudspringer skal altid huske sit højdemålerur, som altid opdateres hvert 10. sekund med mindst 6-10 mph i fartforøgelse pr. 1.000 fod, når faldskærmen er udløst.

Hvordan føles det at springe fra et fly?

At springe fra et fly føles som et adrenalinudbrud, og det er det ultimative gys for alle, der elsker et adrenalinkick. Vi skal dog jævnligt berolige vores nerver før springet, så vi kan maksimere nydelsen af denne oplevelse!

Der er mange måder at forberede sig mentalt på til et faldskærmsudspring. En af de bedste er ved at forestille dig hvert enkelt trin i din faldskærmsudspringsproces. Visualiser dig selv ved at tjekke ind på vores kontor, mødes med en instruktør eller videograf, få påklædt dragter og briller, gå om bord i flyet, gennemgå nødprocedurer om bord, nyde din flyvning op til højden! Når du først har øvet dig på, hvordan alting vil foregå i detaljer, bør du være meget mere rolig, når du rent faktisk træder ud af flyet.

Det er lige så spændende at opleve det efterfølgende! Du vil føle en overvældende følelse af at have opnået noget og være stolt, når du lander på jorden i god behold og helt sikker. Nogle mennesker bliver endda følelsesladede, når de ser deres faldskærmsudspring på video for første gang!

Hvilke risici er der forbundet med at springe faldskærm selv uden at have fået nogen instruktion på forhånd?

Der er to risici forbundet med dette. Den første er den manglende instruktion. Der er meget at lære om faldskærmsudspring, og de fleste mennesker kan ikke bare springe faldskærm i deres frokostpause, så de skal undervises i det. Uden denne viden ville de fleste mennesker styrte ned i stedet for at lande sikkert og uden skader.

Den anden risiko er, at de ikke ved, hvor højt de skal springe, eller hvilken vinkel eller retning de skal have for at lande – det kan resultere i, at personen slår hovedet mod noget, før han/hun overhovedet er sprunget ud af flyet!

Så jeg har lært en masse om, hvad man skal gøre og ikke gøre, når det kommer til faldskærmsudspring. Og hvis du vil have den bedst mulige oplevelse, skal du sørge for, at dit udstyr er velholdt.