Elsker du også lakere dine negle i sjove farver? Flotte negle giver dine hænder et ekstra strejf af glamour. Men hvordan får du den perfekte manicure derhjemme? Nøglen ligger i kvaliteten af produkterne og i at tage sig tid til at gøre det godt. Du får i denne artikel de bedste tips til at få flotte negle med almindeligt neglelak!

Forberedelse

Start med rene, tørre negle. For at fjerne eventuel gammel lak og sikre dig, at dine negle er helt tør, skal du bruge en neglelakfjerner uden acetone.

Hvis dine negle er meget lange, kan du først file dem i den ønskede form. Eksempelvis er ovale eller firkantede negle i øjeblikket meget populære. Sørg også for at fjerne eventuelle neglebånd, som du har. Det kan være lidt svært at gøre, og du kan komme til at klippe i dig selv. Et godt tip vil være at komme lidt olie på sine negle og arbejd det godt ind i neglene. Det kan bløde dine neglebånd lidt op. 

Påfør en base coat

Dette trin bliver ofte sprunget over, men det er faktisk meget vigtigt! En base coat beskytter dine negle og forhindrer neglelakken i at give pletter på dem. Den sørger også for, at farven bliver lagt jævnt på. Det kan også styrke dine negle, så de bliver mindre let beskadiget. Du kan finde billige base coats i Matas eller på internettet, såsom Luxplus. 

Påfør farven

Nu skal du i gang med at påføre din ønsket farve. Vælg en farve, der kan gå det til meste af dit tøj. På denne måde slipper du for at skulle fjerne og påføre nyt neglelak hele tiden og igen.  Det kan være svært at påføre neglelakken jævnt, så tag dig god tid til dette trin. Start med et tyndt lag og lad det tørre helt ind, før du påfører second coat. Nogle neglelakker behøver ikke mere end et lag, mens andre har behov for tre. Det er op til dig selv at vurdere!